logo
01-Amenagement-Appartement-Architecture-Interieur-Lumiere-Naturelle-Paris10-Atela-Architectes
04-Amenagement-Appartement-Architecture-Interieur-Lumiere-Naturelle-Paris10-Atela-Architectes
03-Amenagement-Appartement-Architecture-Interieur-Lumiere-Naturelle-Paris10-Atela-Architectes
06-Detail-Vasque-Amenagement-Appartement-Architecture-Interieur-Lumiere-Naturelle-Paris10-Atela-Architectes
02-Amenagement-Appartement-Architecture-Interieur-Lumiere-Naturelle-Paris10-Atela-Architectes
05b-Amenagement-Appartement-Architecture-Interieur-Lumiere-Naturelle-Paris10-Atela-Architectes
05a-Amenagement-Appartement-Architecture-Interieur-Lumiere-Naturelle-Paris10-Atela-Architectes
05c-Amenagement-Appartement-Architecture-Interieur-Lumiere-Naturelle-Paris10-Atela-Architectes
07-Amenagement-Appartement-Architecture-Interieur-Lumiere-Naturelle-Paris10-Atela-Architectes
08-Amenagement-Appartement-Architecture-Interieur-Lumiere-Naturelle-Paris10-Atela-Architectes
09-Plan-Amenagement-Appartement-Architecture-Interieur-Lumiere-Naturelle-Paris10-Atela-Architectes
10-Schema-Amenagement-Appartement-Architecture-Interieur-Lumiere-Naturelle-Paris10-Atela-Architectes

APARTMENT IN PARIS X

Paris X - rue des Petites Ecuries, France

Maître d'ouvrage :

 Private

Maître d'œuvre :

 Atela Architectes

Surface :

 110 m²

Programme :

 Renovation of an apartment

Consultants :

 Gitty Darugar, photographe 

Statut :

 COMPLETED 2005

Budget :

 0.050 M € H.T

Description

The conversion of this space was based on the principal of creating flowing views throughout the apartment, in order to take full advantage of the windows facing both North and South. To do this, large custom-built sliding doors were installed to create a more open and fluid space. In this way, the rooms are connected, creating visual openings throughout the apartment.

These flowing views make it possible to comprehend the depth of the entire apartment as well as be able to see all the windows of the façade. The remodeling also included the installation of a kitchen, bathroom, and WC as well as new storage spaces.

The utilities were concealed (washing machine, WC, refrigerator…) and in the kitchen, a custom-designed table and benches creates a convivial space. This contemporary design emphasizes the classic Haussman style through its simple, refined forms.